zaterdag 27 juli 2013

Huttentrektocht en boulders?

Volgende week mogen de alpiene schoenen weer uit het vet. Ik heb afgesproken in Sud-Tirol (noord-Italië) met mijn broertje en schoonzus voor een vierdaagse huttentrektocht in de Texel-Gruppe. In dit beschermde natuurpark net over de grens met Oostenrijk hebben we onder andere de mogelijkheden om de Hintere Seelenkogel (3472 m.) en de Hochwilde (italiaans Cima Altissima, 3480 m.) te beklimmen. Condities zouden nog wel eens zwaar kunnen zijn, want het heeft erg veel gesneeuwd afgelopen winter én voorjaar.

 De Hochwilde torent 500 meter boven de Stettiner Hütte uit, daar zullen we ondermeer overnachten.

Voordat we de bergen ingaan slapen we eerst in het Pfelderer-dal. Die reisdag kan mooi benut worden voor een klein boulderuitstapje in de buurt: Algund. Dit is een zeer interessant bouldergebied met veel variatie volgens de topo. Bekende 8a's zijn ondermeer de traverse Tragic Waste of Power en The Egyptian Arete.

De collectie topo's is weer uitgebreid met deze over boulderen in Noord-Italië.

Deze topo is niet slechts een koop voor eendaags gebruik. Andere populaire gebieden die beschreven worden zijn onder andere Val di Mello, Valle d'Aosta, Valle Daone en Varazze. Die laatste twee liggen respectievelijk dichtbij  klimgebieden Arco en Finale Ligure. Dat zijn gebieden die regelmatig een bezoek van mij hebben gehad, dus kan boulderen daar een leuke afwisseling zijn. De prachtige valleien van Val di Mello en Valle d'Aosta staan zeker nog ergens bovenaan de wensenlijst.

Ook dit jaar verstop ik mijn La Sportiva Cobra klimslofjes onder in de tas. Mochten er nog mooie blokken naast de hutten liggen dan moet er op geklommen worden natuurlijk.


maandag 22 juli 2013

Psicobloc op Mallorca



 

Dit gidsje kwam recentelijk door de brievenbus. De grote vakantie voorpret kan dus beginnen! Niet alleen staan hier sportklimroutes in, maar ook deep water solo routes, ook wel bekend als psicobloc. Deep water solo is een klimdiscipline waarbij boven water geklommen wordt tot maximaal 20 meter zonder het gebruik van touw. Dit betekent dus dat men behalve goede klimtechnieken, ook nog moet beschikken over een ijzersterke mentaliteit en goede zwemcapaciteiten.

De beste periode van het jaar om te deep water soleren op Mallorca is september. De temperatuur is dan niet te heet en het water is nog aangenaam warm. Laat dit nu precies de periode zijn dat Tember en ik daar op het eiland zullen zijn.

Een voorproefje:
 

Mallorca Psicoblog 3 "The Whole Crew" from Cedar Wright on Vimeo.